Insania af Birgitte Lorentzen

Titel: Insania
Forfatter: Birgitte Lorentzen
Serie: Cykose #2
Udgivelsesdato: 17. Juni 2011
Forlag: Gyldeldal
Sider: 336
Sprog: Dansk

Andet bind i den danske romanserie i tidens mest populære genre med mystik, udøde sjæle, psykologisk gys og kærlighed. Efterfølger til ‘Cykose’.

Lulu er heartbroken og forvirret efter en hed og uafsluttet kærlighedsaffære med Mads, der nu lader til at være faldet for den smukke og lidt ældre Amanda. I sommerferien flygter Lulu fra det hele ved at tage til Italien for at arbejde i sin onkels restaurant på øen Burano i den venetianske lagune. Det lykkes hende dog ikke at flygte fra de uhyggelige drømme, hun har om Mads, hvor han står ude i en dyster tågesump og kalder på Lulu, mens kirkeklokker bimler højlydt. Når Lulu går frem mod Mads, forsvinder han i tågerne. De samme tåger og den samme uhyggelige bimlen af kirkeklokker møder Lulu i vågen tilstand i den venetianske lagune, omkring den øde og forbandede ø Poveglia … 

Jeg elsker Cykose. Derfor tænkte jeg også, at det ville være umuligt for Insania at være bedre. Det er den desværre heller ikke. Gribende og gåsehudsfremkaldende – dét er Insania dog stadigvæk!

Der begyndte først at ske noget lidt over halvvejs i bogen, hvor Lulu gør det, som hun har lovet Mads ikke at lukke op for igen – nemlig det overnaturlige. Mads og hende er desværre gledet lidt fra hinanden i denne bog. Synd, for de er ellers så søde sammen, de har en helt speciel kemi og så har de selvfølgelig det med spøgelserne tilfælles. Mere Mads og Lulu, tak!

Omkring Lulu, så er hun en meget troværdig hovedperson. Hun har en god portion selvironi og er som alle andre piger på hendes alder. Hverken mere eller mindre. Jeg synes desværre bare, at det er lidt ærgerligt, at vi ikke får en forklaring på, om hun har nogle specielle evner. Hendes drømme f.eks. Er det et tilfælde eller en speciel evne? Det kan ikke beskrives nærmere her, for så ville slutningen blive afsløret, men det er et lille hint og håb om endnu en bog i serien.

Jeg kan rigtig godt lide, at selvom handlingen er om overnaturlige ting, såsom ånder, det er derimod noget, der kan ske i virkeligheden. Ikke noget man kan opleve hver eller hver anden dag, men alligevel hændelser der kan forekomme. Det er fedt, med en mystisk fortælling der giver små ekstra gys fordi det virker så realistisk. Birgitte Lorentzen har igen skrevet en utrolig velskrevet ungdomsbog, som vil fange de fleste med det samme. Absolut anbefalingsværdig serie!

Insania er en fantastisk god bog, der efterlader læseren med et håb om endnu en bog, om Lulu og Mads!

Cykose #1: Cykose er udgivet (Anmeldelse)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s