Dødsspillet af Suzanne Collins

Titel: Dødsspillet
Originaltitel: The Hunger Games
Forfatter: Suzanne Collins
Serie: The Hunger Games #1
Forlag: Gyldendal
Sider: 396
Sprog: Dansk

I ruinerne af det gamle Nordamerika ligger nu landet Panem, som består af tolv distrikter. Hvert år tvinger magthaverne i Panem hvert distrikt til at udvælge en pige og en dreng, som skal deltage i Dødsspillet – den årlige kamp om liv og død på direkte TV.

16-årige Kattua bor sammen med sin mor og lillesøster i det fattigste af alle distrikterne. Den dag hun står frem og frivilligt tager sin lillesøsters plads i Dødsspillet, betragter hun det som en dødsdom. Men Kattua har før haft døden tæt på, og hun er klar til at kæmpe for sit liv.

Kattua og Peeta fra distrikt 12, bliver sendt til Capitol med 2 personer fra hvert af de andre 11 distrikter. Her skal de ind i en arena, hvor Dødsspillet skal finde sted. Det er et kæmpe naturanlæg uden andet mad og drikke, end det de selv kan finde eller selv fanger. Hele Panem ser med, og hepper på deres favorit spiller. Det gælder om at slå ihjel for, at overleve og den der står tilbage til sidst – vinder Dødsspillet.

Denne bog holdt mig fanget lige fra første side. Når man er gået i gang med den, er det svært at lægge den fra sig igen. Selvom det er yderst forfærdeligt det hele, så vil man bare have mere og mere og mere. Hele den verden historien befinder sig i, er meget velskrevet, helt ned til sidste detalje. Selvom den henvender sig mest til unge, så kan det voksne publikum også læse den. Den er ikke for sarte sjæle, der er børn der på tragisk vis dør af sult og i Dødsspillet, og Panem finder det underholdende. Jeg ser frem til at læse fortsættelsen Løbeild. Jeg kan kun rose denne bog til skyerne, og vil anbefale alle, at læse den. Jeg ville ønske, at der fandtes flere forfattere som Suzanne Collins, hun har virkelig en stor gave i sine skriveevner. Det er den mest velskrevene bog jeg længe (eller nogensinde) har læst. Læs bogen – du vil ikke fortryde det.

The Hunger Games #2: Catching Fire/Løbeild er udkommet (Anmeldelse)
The Hunger Games #3: Mockingjay/Oprør er udkommet (Anmeldelse)

10 thoughts on “Dødsspillet af Suzanne Collins

 1. hej
  Jeg overvejer størkt at læse “dødsspillet” da den ser rigtig god ud og har mange gode kommentarer….
  så jeg ville bare lige høre om den er noget du ville anbefale???
  venlige jule-hilsner Lea .) <33

  • Hej Lea.

   Jeg kun kun sige; JA! Se at komme i gang. Den er fantastisk og spændende og vidunderlig og en af de mest velskrevede bøger jeg har læst. Hehe. Så ja, jeg kan varmt anbefale ‘Dødsspillet’. Glæd dig!

   Venlige Hilsner

   Sabine

 2. Nå, nu er det jo Meget spændende at den kommer som film, glæder mig vildt meget. Men jeg tænkte på om vampire academy også kommer som film, hvis ja, hvornår?
  På forhånd tak . Hilsen Lea 😀

  • Hej Lea,

   Ja Vampire Academy kommer også som film. Men det ligger langt ude i fremtiden (2013), så der går lige et stykke tid før man kan finde en endelig dato. Men det bliver spændende! Følg evt. med på denne facebook side: Vampire Academy

 3. Okay, det vil jeg gøre. Desuden vil jeg gerne lige vide om ( The hunger games )- filmen er baseret på bog 1 eller hele serien??
  Hilsen Lea 😀

 4. Jeg elsker bare Dødsspillet!
  Jeg har læst alle tre bøger i serien, og jeg synes simpelthen, at de er så gode.
  Man bliver bare så fanget af dem, og man lever sig helt ind i det 😀
  Jeg er helt enig, den skal helt klart have 5 stjerner!…

 5. Hej.
  Jeg plejer ikke at læse “engelske” bøger på Dansk, men da min bedre halvdel ikke vil læse på engelsk vil jeg høre om Hunger Games trilogien er godt oversat – jeg får røde knopper over dårlige oversættelser 🙂

  • Hej,

   Jeg har kun læst serien på dansk, men jeg synes de er rigtig godt oversat. Det eneste der irritere mig er, at hun i den engelske hedder Katniss og i den danske Kattua.

   Vh. Sabine

 6. Pingback: Spillets by af Lise Bidstrup | Sabine's bogblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s