Den enes død af Sara Shepard

Titel: Den enes død
Originaltitel: The Lying Game
Forfatter: Sara Shepard
Serie: The Lying Game #1

Udgivelsesdato: 14. September 2011
Forlag: Politikens Forlag

Sider: 277
Sprog: Dansk

Hun havde et liv, folk ville slå ihjel for. En dag var der nogen, der gjorde det.

Lying Game er historien om Emma, der en aften ved computeren finder frem til sin ukendte tvillingesøster Sutton. Hun spørger, om de skal mødes og får med det samme et svar fra Sutton. Hvad Emma ikke ved er, at Sutton på det tidspunkt er død. Før hun ved af det, er Emma hvirvlet ind i et spil, hun ikke selv kan overskue og har overtaget sin døde søsters identitet. Emma vil finde ud af, hvem der myrdede Sutton, men vil Suttons venner, forældre og kæreste tro på, at Emma er den, hun giver sig ud for at være? Og hvad sker der, når Emma finder ud af, at Suttons morder følger hver eneste af hendes bevægelser?

Lying Game er skrevet af den amerikanske succesforfatter Sara Shepard og har været højt placeret på New York Times bestsellerliste. I øjeblikket arbejder ABC Entertainment på at gøre Lying Game til en tv-serie.

Sara Shepard er forfatteren til den succesfulde bog og tv-serie Pretty Little Liars. Nu har hun kastet sig ud i en ny serie – Lying Game. Om de minder om hinanden eller ej, vil jeg lade andre om at bedømme, da jeg ganske simpelt ikke har hverken set eller læst førstnævnte.

Emma er plejebarn og er blevet flyttet godt og grundigt rundt i løbet af hendes 18-årige liv. Da hun står på vippen til, at kunne leve sit eget liv, langt om længe, opdager hun en mystisk og skræmmende video, indeholdende en pige, der ligner hende på en prik. Emma finder ud af, at hun har en tvillingesøster og finder hende på facebook. Da de to piger skal mødes, går et eller andet galt, og Emma bliver hvirvlet ind i søsteren, Suttons, meget anderledes og vilde liv. Og snart er hun tvunget til, at opklare hendes mord, ellers er hun den næste…

Prologen starter ud med Sutton. Hun ‘snakker’ til os i jeg-person og er et spøgelse. Det er derfor også hende der i tredjeperson fortæller os, hvad Emma laver og tænker. Det kan hun, da hun af en eller anden mystisk grund, er tvunget til at følge Emma overalt. Emma kan bare ikke se hende. Man skal holde tungen lige i munden, når man til at starte med, skal sætte sig ind i bogen. Det kan være lidt forvirrende, at finde ud af, hvem der taler eller ej. Når det er sagt, er det en fantastisk idé, at vi igennem bogen, får små glimt fra Suttons hukommelse. Det gjorde det super spændende, at være med til at opklare hendes mord, når man fik små hints.

Der var nogle småting, som jeg fandt underlige og meget urealistiske. Blandt andet hvorfor ingen begyndte at savne Emma. Faktisk er der en del, der ikke stemmer over ens med virkeligheden, og det gik hen og blev ret forstyrrende. Bogen er trods alt utrolig spændende med sit krimitema, så derfor er det noget, man sagtens kan se gennem fingre med. Jeg kan hvert fald næsten ikke vente med, at komme i gang med fortsættelsen.

Lying Game #2: Never Have I Ever DK: Sandhed eller konsekvens
Lying Game #3: Two Truths and a Lie DK: Øjnene der ser udkommer den 13. Juni 2012
Lying Game #4: Cross My Heart, Hope to Die udkommer den 31. Juli 2012 DK: Endnu ikke planlagt til udgivelse

One thought on “Den enes død af Sara Shepard

  1. Du siger du undrer dig over hvorfor ingen savner Emma? Så har du godt nok ikke læst bogen ordentligt, for de ved jo at hun tager over til sin søster, og bliver derovre. Man hører jo også hun skriver med veninden Alex, og at Emma lyver om at det går fint. DERFOR savner de hende ikke…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s