Et glas mælk, tak af Herbjørg Wassmo

et glasTitel: Et glas mælk, tak
Originaltitel: Et glass melk takk
Forfatter: Herbjørg Wassmo
Serie: –
Udgivelsesdato: 28. Marts 2007
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Sider: 406

Sprog: Dansk

Dorte er femten år og bor i en landsby i Litauen. Her drømmer hun ikke om det store eventyr, men om det konkrete og nære: bagerens søn Nikolaj, lidt mindre fattigdom, og at hendes far stadig var i live.

Derfor slår hun også til, da hun bliver tilbudt en gratis rejse til Stockholm, hvor hun vil få arbejde på en restaurant. Selv om det undrer hende, at afrejsen skal foregå i smug, og selv om de to mænd, der kører bilen, ikke er særlige venlige, kan hun næsten ikke fatte, at hun, Dorte, har været så heldig.

Et glas mælk, tak er en roman om håbløshed og drømme og om at finde styrken i sig selv til at overleve – også det der er allermest umenneskeligt.

Fra start af bliver man grebet af Dorte’s historie. Hun er en godtroende og naiv ung pige på 15 år. Dorte bor sammen med din mor og søster Vera, faren er død for år tilbage, og nu lever de i fattigdom og sorg. Pigerne prøver ihærdigt at finde et arbejde i byen, men forgæves. Da Dorte bliver tilbudt arbejde i Sverige er hun først skeptisk, men til sidst beslutter hun sig for at hun ikke har nogen anden udvej. Hun må tjene penge til familien. Desværre viser dette sig at være skæbnesvangert for Dorte.

Et glas mælk, tak er en virkelig barsk bog, man næsten ikke kan holde ud at læse, men bare MÅ vide hvordan ender. Den viser det værste i mennesker og både bogen og søde Dorte griber dig om hjertet. Jeg sidder dog tilbage med mangel på svar og synes lidt der mangler en rød tråd gennem bogen. Derfor ender bogen på 4 stjerner. Jeg har fået øjnene op for en ny super god forfatter og vil helt klart læse mere af hende i fremtiden.

Læs Et glas mælk, tak hvis du er til psykologiske romaner og vil læse en lidt anderledes bog der viser en dyster verden, som desværre findes derude.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s