Dæmonernes By af Cassandra Clare

Titel: Dæmonernes By
Originaltitel: City of Bones
Forfatter: Cassandra Clare
Serie: Dødens Instrumenter #1
Udgivelsesdato: 2. November 2009
Forlag: Borgen
Sider: 448
Sprog: Dansk

I en verden, der på overfladen ligner vores, men som under overfladen gemmer på dæmoner, varulve og vampyrer, har en gruppe skyggejægere svoret at bekæmpe det onde .

På et diskotek i New York overværer 15-årige Clary et mord, men hun opdager, at den myrdede så vel som morderne er usynlige for alle andre end hende selv. I løbet af det næste hæsblæsende døgn forsvinder Clarys mor sporløst, og hun selv bliver opsøgt af og må kæmpe mod en rasende og grusom dæmon.

Skyggejægeren Jace trækker hende med ind i sin mystiske underverden, hvor Clary må forsøge at finde ud af, hvorfor dæmonerne er ude efter hende – og hvorfor hun er en af de få, som kan se verden, som den virkelig er.

Da Clary er vidne til et mord, og hendes mor på mystisk forsvinder begynder Clary, sammen med Skyggejægeren Jace og hans familie at finde ud af flere og flere hemmeligheder om Claryog hendes familie. Hun opdager en verden fuld af varulve, vampyrer, dæmoner mm. som hendes mor med vilje har holdt skjult for hende. Der kommer hele tiden uventede overraskelser, og det gør kun bogen mere spændende.

Bogen var rigtig god, men der var perioder hvor jeg sad og kedede mig lidt, og det gør at jeg ikke kan give denne bog så meget ros. Når jeg har læst en bog, plejer jeg at sidde tilbage med en ret stærk følelse indeni, om jeg synes bogen er god eller dårlig. Men med denne føler jeg ikke noget, og skal nok have lidt tid til at tænke over den. Men fortsættelserne vil jeg da helt sikkert give en chance på et senere tidspunkt. Alt i alt er bogen velskrevet og til tider spændende, og bestemt værd at give en chance.

Dødens Instrumenter #1: City of Bones
Dødens Instrumenter
#2: Den Tavse By er udkommet (Anmeldelse)
Dødens Instrumenter #3: Englens By (Anmeldelse)
Dødens Instrumenter #4: City of Fallen Angels DK: De faldne engles by (Anmeldelse)
Dødens Instrumenter #5: City of Lost Souls DK: Endnu ikke planlagt til udgivelse
Dødens Instrumenter #6: City of Heavenly Fire udkommer September 2013 DK: Endnu ikke planlagt til udgivelse

3 thoughts on “Dæmonernes By af Cassandra Clare

  1. Pingback: Diverse: Sjov og ballade | Sabine's bogblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s