The Iron King af Julie Kagawa

Titel: The Iron King
Forfatter: Julie Kagawa
Serie: Iron Fey #1
Udgivelsesdato: Februar 2010
Forlag: Harlequin Teen
Sider: 363
Sprog: Engelsk


Meghan Chase har en hemmelig skæbne – en hun aldrig kunne have forestillet sig..

Noget har altid været været lidt mærkeligt i Meghans liv, lige siden hendes far forsvandt for øjnene af hende da hun har seks. Hun har aldrig helt passet ind i skolen.. eller derhjemme.

Da en mørk og mystisk fremmed person begynder at holde øje med hende på afstand, og hendes bedste ven begynder at blive underligt beskyttende overfor hende, begynder Meghan at føle at alt det hun kender, skal til at forandre sig.

Men hun kunne aldrig have regnet sandheden ud – at hun er datter af en fe konge og er en brik i en dødelig krig. Nu vil Meghan snart finde ud af hvor langt hun vil gå for at redde dem, hun holder af. At stoppe en mystisk ondskab, som ingen feer har turde bekæmpe. Og finde kærlighed med en ung prins, som måske hellere ville se hende død, end lade hende røre hans isende hjerte.

Før jeg læste denne bog var jeg lidt skeptisk overfor bøger omhandlende feer, men nu vil jeg bare have mere! The Iron King er en helt fantastisk bog, der handler om Meghan der opdager mystiske ting, da hendes bror begynder at opføre sig meget mærkeligt, og når hun finder ud af at hendes bedste ven Robin, ikke er helt den han har udgivet sig for at være og i virkeligheden hedder Puck.

Hele bogen igennem sker der uventede ting, og man sidder fuldstændig klæbret til bogen, for at finde ud af hvad der skal ske med Meghan i det eventyrlige fe-land. Der var små ting, hvor jeg tænkte på, at det mindede lidt om “Narnia”; f.eks. at der er en Sommer og Vinter konge, og “Alice i Eventyrland”; pga. en talene kat, men det var minimalt, for Julie Kagawa har virkelig skabt sit eget helt unikke univers, og det er skønt at være i det. The Iron King er uden tvivl blevet en af mine yndlingsbøger.

Bogen har det hele.. Forbudt kærlighed, action,  intriger, drama og mystiske væsener.

Iron Fey #2: The Iron Daughter er udkommet (Anmeldelse)
Iron Fey #3: The Iron Queen er udkommet (Anmeldelse)
Iron Fey #4 The Iron Knight er udkommet

5 thoughts on “The Iron King af Julie Kagawa

  1. Pingback: Bog-nyt: Julie Kagawa « Sabine's bogblog

    • Jeg har heller ikke rigtigt været glad for fe-bøger efter at jeg har læst farligt blod, men the Iron king ser ud til at være rigtig god 😀 jeg har også læst kelley, og efter din anmeldelse kan det godt være at de minder lidt om hinanden 😀 så jeg glæder mig til at læse den

    • Jeg læste ‘The Iron King’ på engelsk. Den er desværre ikke udgivet på dansk endnu. Jeg håber virkelig, at den en dag gør, for andet ville være en skam. 🙂

      Vh. Sabine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s