Livet på køleskabsdøren af Alice Kuipers

Titel: Livet på køleskabsdøren
Originaltitel: Life on the Refrigerator Door
Forfatter: Alice Kuipers
Serie: –
Udgivelsesdato: 10. Maj 2011
Forlag: Alvilda
Sider: 226
Sprog: Dansk

“Hej, skat

Dejligt at se dig i aftes, selvom det kun var et øjeblik. Du virkede næsten voksen. Nogle gange glemmer jeg, at du kun er 15.

Er virkelig ked af det: Jeg glemte jo at spørge, hvordan din fremlæggelse gik. Skal arbejde til sent i nat. Vi er underbemandet i de her dage, og vi skal arbejde tre gange så hårdt, mindst.

Har du stadig tid lørdag? Der er noget, vi er nødt til at tale om.

Jeg elsker dig, sødeste

Mor”

***

Midt i hverdagens travlhed, hvor de sjældent er hjemme på samme tid, bliver små breve og sedler på køleskabet ofte den eneste måde at kommunikere på for Claire og hendes mor. Livet på køleskabsdøren er en rørende og dybtfølt historie om deres forhold gennem et år fyldt med glæder, sorger og en krise, der truer med at rive dem fra hinanden.

Livet på køleskabsdøren er en bog der sætter mange tanker i gang. Sådan en bog der får én til at stoppe op og fundere over livet og forholdet til ens nærmeste. Den får én til at værdsætte det man har og leve i nuet, huske på at nyde hvert øjeblik man er så privilegeret at have med dem man holder af. For hvem ved, om de en dag pludselig er væk.

Bogen er meget speciel på grund af den sjældne genre – epistolary. Siderne bliver vendt i lynets hast på grund af de mange korte beskeder på Claire og hendes mors køleskabsdør. Men på trods af dét, bliver man suget ind i mor og datters travle hverdag. Jeg er dybt rørt over deres forhold, det er på mange måder som et hvert andet mor/datter forhold og det er også derfor, at man hurtigt kommer til at føle med dem begge. Det både varmer mit hjerte – og gør ondt.

Livet på køleskabsdøren er ikke videre fantastisk. Hverken i sprog eller andre ting man normalt dømmer en bog på. Den er speciel og meget enkel på grund af de små sedler, men der er et eller andet der gør den meget stærk – og helt særlig. I starten er det mest hverdagsting sedlerne beskriver hvoraf den bliver dybere jo længere man kommer.

En bog med glimt af noget smukt og sårbart og tanker omkring kærlighed der er meget genkendelige. Meget anbefalingsværdig!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s