Sandhed eller konsekvens af Sara Shepard

Titel: Sandhed eller konsekves
Originaltitel: Never Have I Ever
Forfatter: Sara Shepard
Serie: The Lying Game #2
Udgivelsesdato: 18. Januar 2012
Forlag: Politikens Forlag
Sider: 275
Sprog: Dansk

For ikke så længe siden havde Sutton alt, en pige kunne drømme om: Fantastiske venner, en sød kæreste, en kærlig familie. Men ingen af dem ved, at hun er død. For at opklare mordet på Sutton, har hendes ukendte tvilling Emma overtaget hendes liv. Hun sover i Suttons værelse, går med hendes tøj og kalder hendes forældre for mor og far. Og Suttons morder holder øje med hver eneste af Emmas bevægelser. 

Sutton er seriens fortæller. Hun husker ikke andet fra sit liv end små glimt og stumper. Derfor bliver hun nødt til at lade Emma løse mysteriet om sin egen forsvinden. Men jo dybere Emma graver, jo flere mistænkte finder hun. Det viser sig, at Sutton og hendes venner legede en del lege. Lege, der ødelagde folks liv. Mange kunne ønske at få hævn. Mange kunne ønske Sutton – og nu Emma – død. 

Lying Game, Sandhed eller konsekvens er andet bind i en serie på i alt fire bøger. Serien er solgt til flere lande og ABC Entertainment har lavet Lying Game til en tv-serie i USA.

Efter at have læst Den enes død fik jeg straks lyst til mere af samme skuffe. Derfor var det på daværende tidspunkt en glædelig nyhed at bog 2 snart ville blive oversat til dansk også.

Siden Emma ‘overtog’ hendes døde tvillingesøsters overdådige liv har hendes eget liv været vendt fuldstændigt på hovedet. Naturligvis. For hvem oplever lige hver eller hver anden dag, at få et helt nyt liv? De færreste, ikke sandt? Men Emma har besluttet at finde sin søsters morder, selvom sporerne er få og det kan være stort set hvem som helst – fra Suttons veninder til en gammel flamme. Og det gør det ikke lettere, at Sutton kan have mange fjender på grund af sin og venindernes ‘Til Kanten’ gruppe. Alt imens tror alle, at Emma er Sutton, og ingen ved tilsyneladende, at Sutton er død og myrdet.

Sara Shepard forstår at slynge et godt og underholdende plot sammen. Det er både mystisk, at man sammen med Emma, skal finde morderen og selv have sine mistanker, men også at forfatteren fra den ene side til den anden kan ændre læserens syn på hele forbrydelsen.

Som tilfældet var med Den enes død, er Sandhed eller konsekvens også en smule urealistisk, men jeg mener dog, at det er meget bedre i denne bog. At serien godt kan trække ud og være meget langtrukken er smag og behag – jeg finder det spændende, men hvis man vil have det hele på én gang, skal man nok ikke kaste sig ud i Lying Game bogserien.

En kort anmeldelse der siger det hele: Jeg er bestemt hooked på mere!

Lying Game #1: Lying Game DK: Den enes død (Anmeldelse)
Lying Game #2: Never Have I Ever DK: Denne anmeldelse
Lying Game #3: Two Truths and a Lie DK: Øjnene der ser udkommer den 15. Juni 2012
Lying Game #4: Cross My Heart, Hope to Die udkommer den 31. Juli 2012 DK: Endnu ikke planlagt til udgivelse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s