Pigen der forsvandt af Mette Koors

Titel: Pigen der forsvandt
Forfatter: Mette Koors
Serie: –
Udgivelsesdato: 8. Oktober 2011

Sider: 294 (e-bog epub)
Sprog: Dansk
Køb: gopubli.sh

Midt om natten stiger Jasmin modvilligt op på ladet af en flyttevogn sammen med sine to tvillingesøstre i den jyske by Lindborg. Jasmin aner ikke, hvor de er på vej hen, eller hvorfor de forlader den by, hvor hun endelig har fået venner. Det eneste, hun ved, er, at hun har fået besked på at være en anden. En dreng. Fra nu af!

To dage senere kører hun ind i byen Granada i Sydspanien. Uden at kunne gøre noget ved det mærker hun, hvor meget hun hader sin nye identitet … og dem, der ejer hende. Men hun har lagt en hemmelig plan. Den ligger i dvale og lurer. I tre lange år, før der endelig opstår en chance.

Jasmins plan er farlig, og hun har brug for hjælp. Den kan hun kun finde i Danmark, hvor der er en, der kan hjælpe hende. Nej, måske to! Hendes bedste veninde fra klassen, Emilie, og hendes lillesøster, Rosita. Men kan de huske hende … Og vil de hjælpe?

Historien har afsæt i en virkelig historie om en pige, der forsvandt fra den ene dag til den anden.

Pigen der forsvandt er en utrolig god bog, der sætter fokus på noget lidt mere alvorligt end jeg i første gang havde regnet med. Jeg blev positivt overrasket og nød bogen i fulde drag.

Rosita og Emilie er søskende og lever et helt normalt liv sammen med deres mor. En dag forsvinder Jasmin, en pige fra Emilies klasse, sporløst. Årene går og tre år senere dukker Jasmin op, beskidt og med et drenget udseende, som Emanuel. Snart går en kamp ind, hvor de tre piger skal forsøge at redde Jasmins to mindre søskende, Adi og Ana, i Granada.

Jeg vil gå så langt at sige, at Pigen der forsvandt er på niveau med Heist Society af Ally Carter. Begge bøger omhandler tyveri, førstnævnte mere alvorligt end sidstnævnte, men alt i alt, så kan de sammenlignes på den måde, at der er ufattelige tyverier, hvor man sidder tilbage og tæner “Hvordan pokker gjorde hun lige dét?”. Ikke mindst sidder man og er forundret over forfatterens viden og fantasi.

Sproget er let og levende og det gør det selvfølgelig let, at se pigernes oplevelser udspille sig for øjnene af én. Personligt, havde jeg svært ved at lægge min iPhone (hvorpå jeg læste e-bogen) fra mig, for bogen er lige tilpas langtrukken – på den gode måde – til, at man sidder klistret til den i spænding. Pigerne kom engang imellem lidt for let til tingene. Et eksempel er, da en biperson, Beatrice, dukker op som ud af det blå, og tilbyder pigerne at kører med hende til lige præcis Granada.

Karaktererne er realistiske og fyldt med liv. Rosita, Emilie og Jasmin er ikke nogen man vil glemme lige med det samme.

Pigen der forsvandt er derudover en ret lærerig bog, da den på trods af at være fiktion, set på afstand handler om fattige børn fra Østeuropa, der sælges eller gives væk til tyveri. Jeg vil varmt anbefale bogen til specielt børn, men de unge kan også sagtens være med.

Reklamer

2 thoughts on “Pigen der forsvandt af Mette Koors

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s