To-read #26

To-read kategorien får nu en lidt ny betydning. I stedet for de sædvanlige To-read: November 2011 f.eks., bliver den nu skiftet ud med en anden betydning. Den nye to-read kategori, vil nu være en bog eller flere som jeg venter spændt på at læse. Bogen kan være både på dansk og på engelsk og den kan enten være udgivet tidligere eller være en kommende udgivelse.

Jeg har længe tænkt på, at komme i gang med krimigenren – bare for at prøve. Måske er den noget for mig, måske er den ikke. Jeg kan naturligvis kun finde ud af det ved at prøve mig frem. For at prøve at læse lidt af forskellige forfattere vil jeg læse Flere bitre mandler. Bogen er en samling af noveller fra flere kendte krimi-forfattere. Jeg faldt en dag over Flere bitre mandler i boghandelen, men havde desværre ikke pengene til det den dag, men håber snart jeg kan få den enten købt eller lånt på biblioteket. Jeg har efterfølgende fundet ud af, at der er en 1’er til Flere bitre mandler, som har titlen Bitre mandler. 😉 Begge bøger indeholder julenoveller. Vintermord fik jeg øje på, på Saxo.com og det samme gælder egentlig med den – at læse bogen, for at stifte bekendtskab med nye forfattere.

Bitre mandler af Mikkel Birkegaard

BITRE MANDLER indeholder julehistorier af ti danske krimi- og spændingsforfattere: 
Dan Turèll: White Christmas

Liv Mørk: Livets gave

Gretelise Holm: Når krisen kradser

Anna Grue: Mor har det ikke så godt

Leif Davidsen: Julekort fra fortiden

Lotte & Søren Hammer: Sidste jul for genboen

Elsebeth Egholm: Højt fra træets grønne top

Inger Wolf: Juletestamentet

Mikkel Birkegaard: Julemandssæson

Anders Bodelsen: Julemandens overraskelse

Flere bitre mandler af Julie Egemar

MICHAEL KATZ KREFELD: JULEN ER DØD
LOTTE & SØREN HAMMER: JUL I SOL OG SOMMER

SUSANNE STAUN: KÆLDEREN

ANNIKA VON HOLDT: FAIRYTALE OF COPENHAGEN

KAABERBØL & FRIIS: DET SKETE I DE DAGE

DENNIS JÜRGENSEN: HJEMMERØVERI

LEIF DAVIDSEN: EN JULEGAVE

INGER WOLF: HERREGÅRDEN

ANNE FORTIER: MANDELGAVEN

GRETELISE HOLM: KAERLIGHED.COM

Vintermord af Nesser, Mankell, Läckberg m. fl.

10 kriminoveller fra Sveriges førende forfattere.

Wallander havde straks forstået, at Hemberg var trådt ind på hans kontor i et ærinde. »Hvad vil du?« sagde han. Hemberg trak på skuldrene. »Du er jo flyttet til Ystad,« begyndte han. »Det slog mig, at du måske kunne gøre et lille stop på vejen. Jeg mangler folk for øjeblikket. Og det er sikkert alligevel ingenting.« Wallander ventede utålmodigt på fortsættelsen. »Der er en kvinde, som har ringet nogle gange i løbet af eftermiddagen. Hun har en lille købmandsbutik ved møbelvarehuset lige før sidste rundkørsel ved Jägersro. Ved siden af OK-tanken.«Wallander vidste godt, hvor det var. Hemberg kastede et blik på det papir, han havde i hånden. »Hun hedder Elma Hagman og er vist temmelig gammel. Hun mener, at der i løbet af eftermiddagen har strejfet en underlig person rundt uden for butikken.«

I Henning Mankell’s Manden med huen møder vi en ung Kurt Wallander, juleaften 1975. Wallander er på vej hjem til sin kone, og lille datter Linda. Han kører forbi Hagmans købmandsbutik for at sikre sig alt er som det skal være. Det er det ikke. Og her fra går alt grueligt galt.

Vintermord er ti korte, forrygende krimier af Sveriges førende forfattere. Henning Mankell, Håkan Nesser, Arne Dahl, Camilla Läckberg, John Ajvide Lindqvist, Maria Ernestam, Åke Edwarson, Inger Frimanson, Katarina Wennstam, Katarina Mazetti.

2 thoughts on “To-read #26

  1. Vidste faktisk ikke den røde bitre mandler eksisterede, men burde egentlig være logisk når nu vi sælger flere bitre mandler i butikken haha 🙂
    god fornøjelse, glæder mig til at se hvad du synes om dem 🙂
    KH Micha

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s