Forbudt af Tabitha Suzuma

Titel: Forbudt
Originaltitel: Forbidden
Forfatter: Tabitha Suzuma
Serie: –
Udgivelsesdato: 9. September 2011
Forlag: Arvids
Sider: 352
Sprog: Dansk
Køb på Saxo.com: Forbudt

17-årige Lochan og 16-årige Maya har aldrig haft en normal barndom. Deres enlige, alkoholiske mor har i årevis overladt det til dem at tage sig af de tre mindre søskende.  De har overtaget forældrerollen og omtaler deres søskende som børnene. De dækker over morens uansvarlighed af frygt for, at de sociale myndigheder vil skride til tvangsfjernelse, og de isolerer sig mere og mere fra omverdenen. Efterhånden går det op for Maya og Lochan, at deres følelser for hinanden er stærkere end følelser mellem søskende, men deres kærlighed er forbudt, og den kan få katastrofale følger . . .

Forbudt er meget mere end en simpel ungdomsbog. Den er barsk, hjerteskærene og omhandler nok et af de værste tabuer – at forelske sig som bror og søster. Men ikke desto mindre ændre bogen højst sandsynligt noget i dig.

Lochan og Maya har i mange år opfostret deres tre mindre søskende og efterhånden er de blevet en lille familie med de to som forældre. Hver dag kæmper de en brav kamp med skolen, pasning af børn, madlavning og en konstant angst for, at de sociale myndigheder skal finde ud af, at deres mor aldrig er hjemme.

Forbudt handler om Lochan og Mayas voksende kærlighed, men den  handler også om så mange andre ting. Omsorgssvigt er det helt store emne, da disse børn i den grad bliver det. Lochan slås med psykiske problemer som angst og en forfærdelig generthed overfor andre mennesker. Selv om han får topkarakterer i skolen er angsten for at være social enorm, men hjemme er han den fornuftige, der har styr på alt. Hjemme har han Maya, der hjælper ham og uden hende føler han sig endnu mere på dybt vand. Følelserne mellem dem skaber konflikter. De føler sig forkerte og ulækre og er rædselsslagne for at andre skal opdage dem. Alligevel kan de ikke holde sig fra hinanden og man bliver som læser fuldstændig betaget af at læse mere – for bogen er skrevet så fantastisk at man ikke kan undgå at deres følelser kommer ind under huden på én selv. Tabitha er en magtfuld forfatter, for med ord kan hun lave om på tabuer. Jeg synes stadigvæk incest er forkert, men efter at have læst Forbudt har jeg fået bedre forståelse for, hvorfor det kan ske. Der er også sat fokus på hvor overfladiske vi mennesker mange gange kan være.

Forbudt er i en klasse for sig selv. Den er fantastisk, hjerteskærende, forfærdelig og barsk på samme tid og vær forberedt på, at den ligger et stort pres på dine tårekanaler.

Tak Tabitha! Du har skrevet en modig, men nødvendig roman.

Reklamer

3 thoughts on “Forbudt af Tabitha Suzuma

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s