Crank af Ellen Hopkins

Titel: Crank
Forfatter: Ellen Hopkins
Serie: Crank #1
Udgivelsesdato: 5. Oktober 2004
Forlag: Simon Pulse
Sider: 537
Sprog: Engelsk

Kristina Georgia Snow er den perfekte datter: begavet high school junior, rolig, aldrig til nogen problemer. Men på et besøg hos sin meget fraværende far, forsvinder Kristina og Bree tager hendes plads. Bree er det stik modsatte af Kristina – hun er frygtløs.

Gennem en fyr, møder Bree uhyret: stoffer. Og hvad der begynder som en vild, ekstatisk tur bliver til en kamp gennem helvede for hendes sind, hendes sjæl – hendes liv.

Crank er en meget speciel bog, men på en meget positiv måde. Skrivestilen er sjælden og lidt svær at forholde sig til i starten, da alt er skrevet som små digte. Man vender sig dog hurtigt til det, og begynder at forstå meningerne med det. Til sidst kan man ikke forestille sig bogen skulle være skrevet anderledes.

I Crank får msn et stærkt indblik i, hvordan stoffer kan ændre en person fuldstændig. Kristinna går fra at være en sød og genert pige til at blive udadvendt og vild. Hun “ændre” sit navn til Bree – den nye og fuldstændig modstridende side af sig selv. Kristina delen, den fornuftige, lurer hele i baghovedet, men lidt efter lidt, tager Bree fuldstændig over og vil bare have mere og mere. Kristina/Bree kalder selv hendes afhængighed for ‘monsteret’ og det beskriver egentlig meget godt et misbrug. Hun synes at komme meget lettere til tingene, end hvad realistisk er. F.eks. opdager hendes mor og stedfar dårligt nok, at hun tager stoffer hver dag. Sådan er der flere episoder, men intet ødelæggende for helhedsindtrykket af bogen.

Crank er er en barsk bog, der psykisk river og flår i dig og endda vil man højst sandsynligt kunne se sig selv i dele af Kristinas liv, om det gælder hendes forhold til moren eller fyrene. En stærk, troværdig og meget medrivende historie!

Crank #2: Glass er udkommet
Crank #3: Fallout er udkommet

DK: Ingen af bøgerne er endnu udgivet på dansk.

Reklamer

2 thoughts on “Crank af Ellen Hopkins

  1. Virkelig god bog, men det undre mig at jeg ikke kan finde en bogforhandler i danmark, der sælger den. Hvor har du købt din? 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s