Kimæras hævn af Lene Kaaberbøl

Titel: Kimæras hævn
Forfatter: Lene Kaaberbøl
Serie: Vildheks #3
Udgivelsesdato: 8. September 2011
Forlag: Alvilda
Sider: 168
Sprog: Dansk

“Er han død?”
Clara tør næsten ikke spørge, for det er hendes egen vildven Kat det gælder. Hans liv hænger i en spindelvævstynd tråd, og hvis Clara vil redde ham, må hun følge et spor der fører hende lige i kløerne på dødsfjenden Kimæra …

Kimæras hævn er tredje bog i serien om Clara, hendes kærlighed til dyr og hendes kamp for at overleve som vildheks i en verden hvor magi ikke ligefrem er barnemad.

Som 21-årig er det måske ikke målgruppen jeg ligger i til denne serie. Men det skal ikke ændre på, at jeg holder meget af den alligevel. Kimæras hævn byder på meget mere mystik, spænding og ikke mindst hyggelæsning.

Jeg er, som man kan se på min rating af bogen, af den opfattelse at Kimæras hævn er den bedste bog i serien indtil videre. Der sker utrolig meget spændende i bogen og jeg havde i modsætning til de foregående to bøger,  sværere ved at gennemskue hvordan bogen ville ende. Clara er blevet mere selvstændig og er samtidig ved at blive mere bevidst om, at hun rent faktisk duer til bare en lille smule som vildheks. Der er stadigvæk tidspunkter hvor hun er meget ydmyg, men det er vel også en naturlig ting i hendes alder. Netop fordi Clara er ved at blive mere ‘moden’, kan man som ældre læser lettere relatere til hende.

Bogen starter ud med, at Clara har nogen mærkelige drømme om, at hun er en fugl som flyver ind i et mørkt og dødt område i en skov, og dør af en ukendt og meget mystisk grund. Dette sker gentagne gange, hvor der også er drømme om andre dyr, der bliver udsat for det samme. Gennem bogen skal Clara opklare problemet og det er et utroligt godt pift til bogen med lidt mystik og spænding på den front.

Jeg er som sagt meget begejstret for bogen og kan kun anbefale alle at læse serien om Clara og vildheksene. Bøgerne vil nok specielt falde i god jord hos de ældre børn og unge i teenagealderen, men voksne kan også sagtens læse med, hvis de søger en hyggelig og meget velskrevet serie.

Vildheks #1: Ildprøven er blevet udgivet (Anmeldelse)
Vildheks #2: Viridians blod er blevet udgivet (Anmeldelse)
Vildheks #4: Blodsungen udkommer efter 2012
Vildheks #5: Titel og udgivelsesdato endnu ikke offentliggjort (2013)
Vildheks #6: Titel og udgivelsesdato endnu ikke offentliggjort (2014)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s