Kommende udgivelser #18

Der udkommer i år ret mange spændende bøger oversat fra engelsk til dansk. Nogle af dem, vil jeg vise her på bloggen, med cover, handling og planlagte udgivelsesdato. Formålet med disse indlæg er blot, at man kan få information og inspiration. Udgivelsesdatoerne kan ændre sig hen af vejen.

Jeg er som sagt utrolig spændt på de danske udgivelser der kommer her til efteråret. I dette indlæg vil jeg vise endnu to, der har vundet min interesse. Vampyrkongen (Dark Lover red.) har jeg faktisk på engelsk og jeg regner med at læse den snarest. Den har ikke været så kendt blandt de danske læsere, men det ser ud til at ændre sig nu, hvor den bliver udgivet på dansk af det førende (i mine øjne) forlag Tellerup inden for ungdomsbøger. Gyldendal følger også rigtig godt med på den front og hvor jeg dog ser frem til at læse deres kommende udgivelse Kampen om tronen (A Game of Thrones red.) Tv-serien bag bogen er et hit og selvom jeg ikke har set den, så skal bogen alligevel læses.

A Game of Thrones #1: Kampen om tronen udkommer den 11. November 2011

Fra en mester inden for moderne fantasy kommer her en roman med en fantasikraft, der ikke ligner noget andet, man har læst. Med A Game of Thrones – ‘Kampen om tronen’ har George R.R. Martin skabt et mesterværk, der rummer alt det bedste, som genren har at byde på.  Mystik, intriger, romantik og eventyr fylder siderne i denne storslåede fortælling, der er første del af en stort anlagt serie.

For lang tid siden, i tidernes morgen, bragte en overnaturlig begivenhed uorden i årstiderne. I et land, hvor somrene kan vare flere årtier og vintrene en menneskealder, er der uro i luften. Kulden er på vej tilbage, og i den store iskolde vildmark nord for Vinterborg er skumle kræfter ved at samle sig på den anden side af Muren, der beskytter kongeriget.
Begivenhederne udspiller sig skiftevis i et goldt land med kulde og i et sommervarmt rige med overflod. Det er en fortælling om lorder og ladyer, soldater og troldmænd, snigmordere og bastarder, hvis veje krydses i en tid med grumme varsler. Der optræder en gådefuld krigerbande med sværd, der ikke er menneskeskabte, en stamme af barbariske vildlinge, der driver mænd til vanvid, en brutal ung drageprins, der sælger sin søster for at genvinde sin tabte trone, et barn, der rammes af en ulykke og svæver mellem liv og død, og en beslutsom kvinde, der begiver sig ud på en farefuld rejse for at beskytte alt det, hun har kært. I en broget verden med hemmelige planer og modplaner, tragedie og forræderi, sejr og nederlag, forbundsfæller og fjender er Starkernes skæbne uvis, efterhånden som begge sider bestræber sig på at vinde sejr i den farligste kamp: kampen om tronen.

‘Kampen om tronen’ er uforlignelig, hvad angår både spændvidde og udførelse, en læselimousine af de dejligt lange, som fanger læseren fra de første sider, fastholder ham og ender med at give ham lyst til at læse mere.

Forsiden til Kampen om tronen er åbenbart skiftet ud fra den røde til den nu hvide. Meget godt valg hvis jeg skal sige det.

The Blank Dagger Brotherhood #1: Vampyrkongen udkommer den 15. November 2011

I ly af mørket ulmer en ældgammel krig mellem vampyrer og deres fjender.
Kun én gruppe kan redde vampyrarten: Black Dagger Broderskabet.
For Broderskabets leder, Wrath, handler krigen ikke kun om at dræbe artens fjender, men også om at hævne den grufulde skæbne der overgik hans forældre for flere hundrede år siden.

Da Wraths bror bliver brutalt myrdet, må Wrath tage ansvaret for hans efterladte datter: en smuk menneskekvinde, der er uvidendeom den verden hun snart skal blive en del af …

Reklamer

3 thoughts on “Kommende udgivelser #18

  1. Jeg har lige købet A Game of Thrones på engelsk. Det er ret fedt at den kommer på dansk, men det er lidt lang tid efter at den er udkommet på engelsk. Det har nok ret meget med tv-serien at gøre – desværre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s