Bitchen imellem os af Nicole Boyle Rødtnes

Titel: Bitchen imellem os
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Serie: Alenestående
Udgivelsesdato: 1. September 2010
Forlag: Facet
Sider: 172
Sprog: Dansk

“Vi elsker hinanden, men du … du kom i vejen. Du ødelagde alt.” Katrines stemme er skinger.

Og midt på den hårde, våde asfalt i vores indkørsel bliver jeg pludselig i tvivl om, hvorvidt hun faktisk elsker dig mere end mig. Om hendes syge, kvælende kærlighed på en eller anden måde er stærkere end min?

Den dunkende smerte snor sig i kroppen og fortærer alle tanker … Hvert sted hun har sparket. Hvert sted hun har slået. Hver finger hun har brækket …

Hvad gør man, når man elsker en fyr så meget, at man ikke kan leve uden ham?

Da Astrid møder Alex, forelsker hun sig med det samme, men Alex har allerede en kæreste, og Katrine er dødeligt afhængig af ham.

Bitchen imellem os er en rå ungdomsbog om pigevold og umulig, grænseløs kærlighed.

Bitchen imellem os er en barsk bog. Fra første side bliver man kastet ind i både Katrine og Astrids liv og ser med på sidelinjen hvordan, deres veje krydser hinanden. Jeg var fra start af, helt opslugt af bogen og læste den på et par timer. Den er ikke mindre end fantastisk og kryber helt ind under huden på dig og der bliver den siddende længe og giver dig gåsehud. Det psykologiske er fanget rigtig godt og viser, at der tit er en rigtig god grund til, at ‘den onde pige’ er som hun er. Forfatteren prøver ikke at fortælle, at man skal have ondt af dem der mobber/udøver vold, men at de tit og ofte er blevet udsat for mindst ligeså slemme ting, som det de selv gør – en ond cirkel.

Forsiden er ikke desto mindre meget symbolsk. De to piger er lænket sammen på grund af en fyr. Fyren, Alex, synes jeg bliver fremstillet som uskyldig i bogen, hvor jeg havde forventet, at han tog mere ansvar. Desværre stak han halen mellem benene og løb langt væk, når der blev optakt til ballade. På den anden side, er det realistisk nok. For hvor mange teenagedrenge tør mande sig op i det virkelige liv? Forsiden afspejler historien super godt – den er rå og provokerende.

Bitchen imellem os er fremragende skrevet og skræmmende realistisk.

4 thoughts on “Bitchen imellem os af Nicole Boyle Rødtnes

  1. Nu har jeg ikke selv læst bogen, det er derfor jeg spørger, men når der overhovedet at komme en handling i gang, når bogen rummer så få sider?

  2. Ja, i hvert kapitels start er der nogle sætninger fra slutningen, som er meget dramatisk. Kapitlerne skifter mellem de to piger, der fortæller i du-form til fyren, der står i midten af dem. Det man følger er, hvordan konflikten mellem dem opstår, bliver værre og værre. Jeg havde selv regnet med en lidt plat fortælling, men bogen er faktisk utrolig godt skrevet i et ungt sprog. Man skal selvfølgelig ikke regne med det helt store eventyr, men den når alligevel at give noget at tænke over.

  3. Pingback: Chatsøstre af Nicole Boyle Rødtnes | Sabine's bogblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s