Englen og Leviatan af Thomas E. Sniegoski

Titel: Englen og Leviatan
Originaltitel: The Fallen and Leviathan
Forfatter: Thomas E. Sniegoski
Serie: Englen #1
Udgivelsesdato: 6. April 2011 (2010)
Forlag: People’s Press
Sider: 480
Sprog: Dansk

Himlenes kamp udkæmpes mellem engle, mørke kræfter og de almindelige dødelige på Jorden.
I centrum for historien står Aaron Corbet, et forældreløst plejebarn og en ikke helt almindelig dreng. Til sin 18-års fødselsdag opdager han ved et tilfælde – Og en ulykke – at han besidder enorme unaturlige kræfter. Aaron kender intet til baggrunden for disse evner, og det er først via sit møde med to mystiske fremmede, at han erfarer sandheden omkring sine nyvundne evner. Med disse følger nemlig også en stor opgave, himlen har udvalgt Aaron til at udføre: Det er hans skæbne at forene de faldne engle med himlen.

Aaron prøver på alle måder at undslippe sin skæbne, men stærke kræfter trækker ham i en anden retning – og samtidig må han bekæmpe de mørke kræfters leder, Verkiel, der er opsat på at ødelægge Aaron og med ham alle håb for en forsoning mellem englene og de dødelige, mellem gode og onde magter.

Denne bog inderholder de to bøger: Den faldne og Leviatan. Jeg har valgt, at anmelde dem sammen, da den kun findes på dansk i denne omnibus udgave.

Inden jeg gik i gang med denne bog, håbede jeg virkelig på, at kunne lide den. Og den startede da også rigtig godt. Aaran er ikke den typiske hovedperson i en ungdomsbog, i det at han er en dreng. Jeg fandt ham til at starte med lidt kedelig, men samtidig var han også realistisk. Han ville simpelthen ikke indse, at der var noget overnaturligt ved ham, og benægtede derfor. Senere i bogen bliver han selvfølgelig nødt til, at indse nogle ting, men så overrasker han også med sit heltemod. Selvom Aaron er vores hovedperson, så fulgte man også andre personligheder gennem bogen. De er af mindre betydning, men det var alligevel interessant og et frisk pust til historien.

Jeg fandt det vildt spændende, da Aaron opdagede sine evner og hvem han var, hen af vejen. Hele englenes historie var fængende og man er bare nødt til hele tiden at læse videre. Jeg sad op til flere gange klistret til bogen i spænding. Sagt på en anden måde, så er der gang i bogen helt fra prologen på første side og til epilogen på sidste side. Men, der er tit et men… Desværre var der elementer, som jeg synes var mindre gode, nærmest direkte mærkelige. F.eks. kan en hund tale og er ligeså intelligent som et menneske og har menneskelige følelser – dog er det kun engle der kan hører dyrene. Når det er sagt, så er det faktisk en rigtig spændende bog, hvor man længtes efter mere, når man har den vendt sidste side.

Englen #2: Aria og Dommens dag udkommer den 7. September 2011
Englen #3: End of Days udkommer den 6. September 2011 (Engelsk)


3 thoughts on “Englen og Leviatan af Thomas E. Sniegoski

  1. Bogen er rigtig godt. Jeg læser normalt ikke bøger, som handler om en dreng, men denne bog fangede mig med det samme. Den kan godt virke, som lidt af en mundfuld, men den er det værd. Kan helt klart anbefales

  2. Der findes også en Film om bøgerne, den hedder “Fallen” Med Paul Wesley(Stefan Salvator i The Vampire Diaries) i hovedrollen, Den er mega go, kan stort anbefales til dem der vil have mere engle;)….. Venter selv på at få bøgerne så jeg kan læse dem;)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s