Hushjælp søges af Sophie Kinsella

Titel: Hushjælp søges
Originaltitel: The Undomestic Goddess
Forfatter: Sophie Kinsella
Serie: Alenestående
Udgivelsesår: 2006
Forlag: Aschehoug
Sider: 397
Sprog: Dansk

Hun fik 13 i jura, men 03 i husgerning.

Den superambitiøse advokat Samantha Sweeting har lige lavet en bommert så enorm, at hun med sikkerhed kan vinke farvel til enhver drøm om at blive partner i firmaet. Et mentalt sammenbrud er faretruende nært, så i bar frustration forlader hun kontoret i London, hopper på et tilfældigt tog og ender langt ude i det rene ingenting, hvor hun ikke kender et øje. Da hun spørger om vej ved et stort, smukt landsted, bliver hun forvekslet med en ansøger til jobbet som husbestyrerinde. Ejerne ved ikke, at hun er advokat, men pludselig er hun ansat – en lille detalje er bare, at Samantha ikke aner, hvordan man tænder ovnen. Hun kan ikke gøre rent, har aldrig tilberedt en middag eller bagt et brød, og det forbandede strygebræt vil bare ikke makke ret. Udgangspunktet er ganske håbløst, men Samantha tager en dyb indånding og accepterer udfordringen.

Samantha falder langsomt til i det landlige, men da hendes travle storbyliv haler ind på hende, er spørgsmålet, om hun overhovedet savner sin gamle tilværelse?

Efter at have læst Sophie Kinsella’s to andre bøger Hvem er jeg? og Pige i tyverne, blev jeg rigtig glad, da jeg fandt Hushjælp søges på mit lokale bibliotek. For mine erfaringer er, at Sophie Kinsella er en forfatter der skriver lyst, let og underholdende.

Samantha er 29 år, og førende advokat. Hun lever et stresset liv, hvor der ikke er tid til ferie eller afslapning af nogen form. Hun mener at arbejde er vejen frem og sådan har det altid været i hendes familie. Da hun laver en millionfejl, er hun sikker på at hendes hårdt tjente karriere er slut. Samantha går i chok og tager et tilfældigt tog, som viser sig, at fører til en lille by langt ude på landet. Her søger hun husly hos det rige ægtepar Trish og Eddie, som tror hun er den nye hushjælp.

Hushjælp søges er meget underholdende, men det er ikke det eneste den byder på. Den handler også om en kvinde der udvikler sig til det bedre og finder sig selv. Hun finder ud af, at livet er så meget mere end at arbejde konstant og det faktisk er dejligt at slappe af og have tid til sig selv. Bogen er til tider ret forudsigelig. Jeg vidste f.eks. hurtigt hvem drømmeprinsen ville være, faktisk ligeså snart han dukkede op i handlingen vidste jeg, at de ville falde for hinanden. Nathaniel, som han hedder, ender desuden med, at have en stor betydning for hendes beslutning til sidst. Jeg savner allerede Samantha, Nathaniel, Trish, Eddie og alle de andre, på trods af, at det kun er lidt over en uge siden, at jeg afsluttede bogen. Det er helt sikkert en bog, jeg kunne finde på, at læse igen. Sophie Kinsella er også forfatteren af den populære Shopaholic serie, som jeg endnu ikke har begivet mig ud i at læse. Det må der laves om på, snart.

One thought on “Hushjælp søges af Sophie Kinsella

  1. Hvordan havde du med Katniss’ person i slutningen? Synes du ikke at hun havde forandret sig helt vildt på en sådan måde, at hun næstne ikke gad vælge mellem de to herrer? Det havde jeg det virkelig mærkeligt med, også fordi at G. (nu bruger jeg forkortelser) pludselig bare tager afsted, selvom han nok er klar over, hvem Katniss har valgt, men alligevel?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s