Elverlys af Margit Sandemo

Titel: Elverlys
Forfatter: Margit Sandemo
Serie: Heksemesteren #6
Udgivet: April 2011
Forlag: Jentas
Sider: 231

Sprog: Dansk

Kampen mod ridderne af Den Hellige Sols Orden er blevet skæbnesvanger for den islandske heksemester og hans kone Tiril. De befinder sig nu begge i yderste livsfare, og den eneste, der kan redde dem, er deres ældste søn, Dolg.

Dolg er kun 12 år, men han har en mægtig hjælper, den mystiske Skygge. Desunden bliver han ledt på vej af de gådefulde elverlys, som kan hjælpe vandrere trygt over farlige hængemoser – eller sende dem lige lukt ned i fortabelsen …

Hvis du ikke har læst bind 1 til 5 i serien, kan der være spoilere i anmeldelsen.

I Elverlys fortsætter vi direkte med, at lære Tiril og Móri’s søn, Dolg at kende. I den forrige bog, fik vi ikke så meget at vide om ham, kun at han var en meget speciel og mystisk dreng, og ikke helt menneskelig på grund af sin far heksemesteren. Derudover sagde han ikke mange ord, så det var rigtig rart, at hører tingene fra Dolg’s synspunkt i denne bog. Efter den nervepirrende slutning på Ildprøven , drager Dolg nu afsted for, at prøve at redde begge sine forældre. Moren Tiril, der er taget til fange af Den Hellige Sols Orden, og Móri der på tragisk vis blev stukket ihjel og som nu befinder sig et sted mellem liv og død. Dolg skal skynde sig inden, at det er for sent… Men før han kan redde dem, skal han på en prøve som den mystiske Skygge har sat ham på, en prøve der måske kan hjælpe til med, at bringe hans far tilbage til livet.

Som sagt, var det rigtig rart at lære Dolg bedre at kende. Tiril, Móri, Erling og alle de andre, er personer der har fundet vej til mit hjerte. Jeg nyder at følge dem på deres eventyr og selvom der i forrige bog ikke skete noget på eventyrfronten før til sidst i bogen, må man sige at Elverlys tager godt over. Den har meget mere action i sig. Jeg var tryllebundet hele vejen igennem, hvorfor har jeg svært ved at sætte ord på. Der dukker mange flere ting op til overfladen, ting som Dolg finder frem til, og ting som får det til at krible i fingrene efter at hører mere om. Så Værgeløs, pas hellere på, jeg kaster mig over dig, så snart du endelig lander i min postkasse den 3. maj!

Reklamer

One thought on “Elverlys af Margit Sandemo

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s