Løbeild af Suzanne Collins

Titel: Løbeild
Originaltitel: Catching Fire
Forfatter: Suzanne Collins
Serie: The Hunger Games #2
Udgivet: 10. Juni 2010
Forlag: Gylendal
Sider: 397
Sprog: Dansk


Kattua har overlevet Dødsspillet og burde være lettet, lykkelig faktisk, nu da hun er vendt hjem til familien og barndomsvennen, Gale. Men hendes medsoner fra Distrikt 12, Peeta, har vendt hende ryggen, og intet er, som det burde være.

Rundt omkring i landet hviskes der om oprør mod Capitol, og magthaverne mener, at Kattua er skyld i uroen. Nu vil de have hævn.
Kattua og Peeta bliver sendt rundt i landet for at overbevise folket om, at de er vildt forelskede i hinanden, og at alt er godt. Men inderst inde er Kattua måske slet ikke interesseret i at dæmpe uroen.

»Løbeild levede ikke bare op til mine høje forventninger – den overgik dem.«
– Stephenie Meyer´

Dødsspillet var en helt fantastisk bog, så selvfølgelig skulle jeg læse fortsættelsen, selvom jeg tænkte, at den umuligt kunne være bedre. Den er som Stephenie Meyer siger mindst lige så god som Dødsspillet, hvis ikke bedre! Kattua og Peeta overlevede mirakuløst Dødsspillet, og nu kan de endelig ånde lettet op. Men desværre går der ikke længe, før der bliver talt om oprør i distrikterne, og det er noget Capitol ikke kan tolerere! De mistænker Kattua for, at have startet det hele og hun frygter, at hende og Peeta på et tidspunkt vil blive straffet for hendes handlinger. Bøgerne er virkelig godt skrevet, og selvom det er fiktion, så virker meget af det så ægte, hvis man ser på mennesker og magt. Jeg kan kun anbefale, at man giver denne serie en chance. Den vil tage pusten fra de fleste, på grund af de hensynsløse dødsspil, vold, magt der er løbet ud af kontrol og ikke mindst kærligheden mellem Kattua og de to drenge Peeta og Gale. Slutningen er perfekt nervepirrende. Jeg havde slet ikke set det komme, men det er bare fedt, og er med til, at gøre det svært at vente på, at komme igang med næste bog. Ikke mindst for at få svar på alle spørgsmålene, men også for at se hvordan det vil ende Kattua, hendes familie, Peeta og Gale. Man kommer hurtigt til, at holde af dem alle.

Dødsspillet og Løbeild kan læses af folk i alle aldre. Jeg fik lokket min mor til, at læse dem. Hun er blevet mindst lige så betaget af bøgerne, som jeg er.

The Hunger Games #1: The Hunger Games/Dødsspillet er udkommet (Anmeldelse)
The Hunger Games #3: Mockingjay/Oprør er udkommet (Anmeldelse)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s