Maskerade af Melissa de la Cruz

Titel: Maskerade
Forfatter: Melissa de la Cruz
Serie: Blue Bloods #2
Udgivet: 18. Februar 2011
Forlag: People’s Press
Sider: 307
Sprog: Dansk

Schuyler Van Alen bliver efterhånden mere fortrolig med sine nyfundne vampyrkræfter, men hun har stadig mange ubesvarede spørgsmål. En tur til Italien på jagt efter hendes bedstefar gør kun til at gøre tingene mere forvirrende. Hvilke hemmeligheder skjuler Udvalgets ledere for hende? Mens Schuyler er i Italien, er forberedelserne til årets største bal i fuld gang i New York. På ægte Blue Bloods maner skal ballet være helt overdådigt – men maskeraden skjuler en åbenbaring, der vil ændre en ung vampyrs skæbne .

Den spændende efterfølger i Melissa de la Cruz’s vampyrmytologi har alle de elementer af glamour, attitude, og vampyrkærlighed, der gjorde den første bog et hit.

Efter at have læst Blue Bloods havde jeg lidt blandede følelser omkring serien. På nogle områder syntes jeg, at den var rigtig god og fangende, men på andre områder var den desværre lidt plat. Det vil jeg komme mere ind på senere i anmeldelsen.

Vi følger igen Schuyler, Mimi og Bliss skiftevis, men Schuyler er stadig hovedpersonen. Hun rejser til Venedig for, at finde sin bedstefar efter hendes bedstemor Cordelia blev ‘dræbt’ af en Silver Blood. Det er stadig et mysterie, om Silver Bloods vampyrerne er vendt tilbage, og det uvidst hvem skurken er. De unge Blue Bloods går på Duchesne skolen og nyder tilværelsen med masser af penge til modetøj, overdådige fester og luksus. Men de har en hemmelighed, de er vampyrer – med blåt blod. De unge vampyrer skal nu til, at vænne sig til deres trang til blod, deres nye overnaturlige krafter og flashbacks til deres forrige liv.

Jeg var fanget hele bogen igennem, og jeg synes faktisk, at den er bedre end 1’eren. Det var super spændende, at læse om vampyrernes oprindelse og hvordan de også er en slags engle. Dog kunne jeg godt have undværet, at hører om hvor mange penge Blue Bloods har, og hvilket eksklusivt modetøj de går i. Det blev ret plat i længden, og ødelagde det gode og mystiske ved Blue Bloods historie, som jeg synes gør serien utrolig unik. Heldigvis kunne man let springe hen over de steder, hvor der blev snakket om tøj og modeljobs.

En rigtig fed detalje i bogen, er små avisudklip der handler om en pige der forsvinder, og senere er psykisk syg. Det er spændende, at finde ud af hvordan det relatere til personernes nuværende liv.

Schuyler har selvfølgelig, som de fleste YA bøger, problemer med kærligheden. Hun er forelsket i Jack, som hun ikke kan få. Hendes bedste ven er hun også begyndt at nære anderledes følelser for. Det kan ikke rigtig undgås, og det øger også spændingen, når man ikke ved hvem hun ender op. Mimi har et mærkeligt kærlighsforhold til hendes ‘bror’ Jack og er jaloux, når han viser interesse for Schuyler. Bliss går og er i sorg over flirten Dylan’s død, men der dukker en ny mystisk fyr op på skolen, som er meget tiltrækkende.

Alt i alt, er det en udmærket serie, som jeg nyder at læse. Jeg skal helt sikkert læse fortsættelsen Revelations, når den udkommer på dansk.

Blue Bloods #1: Blue Bloods er udkommet. (Anmeldelse)
Blue Bloods
#3: Revelations er udkommet | Afsløringer udkommer den 17. Oktober 2011 (DK)
Blue Bloods #4: The Van Alen Legacy er udkommet
Blue Bloods #5: Misguided Angel er udkommet
Blue Bloods
#6: Lost in Time udkommer den 27. September 2011
Blue Bloods #7: (Titel endnu uvist) udkommer i 2012
Reklamer

2 thoughts on “Maskerade af Melissa de la Cruz

  1. Pingback: Maskerade af Melissa de la Cruz | Bjergmarkskolens Læringscenter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s