Ildprøven af Margit Sandemo

Titel: Ildprøven
Forfatter: Margit Sandemo
Serie: Heksemesteren #5
Udgivet: Marts 2011
Forlag: Jentas
Sider: 221
Sprog: Dansk


Hertuginde Theresa begiver sig sydpå sammen med datteren Tiril og Móri for at opbygge deres eget hjem.

Hertuginden er både nervøs og glad, for hun skal endelig møde sin ungdoms store kærlighed – Tirils far.

Samtidig nærmer de sig også farernes centrum. Den skjulte fjende er handlingslammet i en tid, men så står Móri og hans venner overfor et nyt spor i gåden om soltegnet – og de begiver sig ud på en eventyrlig færd, en ildprøve, uden at tænke på hvilke farefulde oplevelser, de kan risikere at blive udsat for…

Tiril er gravid og hun og Móri er lykkelige. Men alligevel er der en ukendt bekymring og usikkerhed der hjemsøger deres tanker. For har de gjort noget egoistisk, og går det ud over barnet? De onde krafter forfølger dem stadig, men de prøver langt om længe, at opbygge en tryg og stabil hverdag, nu hvor de er gift og venter barn. Men det er svært at vide sig sikker.

Ildprøven er endnu en fremragende bog i serien om Heksemesterens dramatiske kamp mod Den Hellige Sols Ridderorden. Vi får svar på en helt masse spørgsmål og en masse mysterier bliver løst. Blandt andet finder vi ud af hvem Tiril’s far er, hvilket kommer som en kæmpe overraskelse. Desværre skuffede bogen mig en smule. Det er efter min mening den mindst gode i serien indtil videre. Midt i bogen går tiden pludselig rigtig stærkt og der sker en masse med Tiril og Móri’s familie i en rygende fart. De lever en tryg hverdag og der går mange år, før Tiril og Móri igen begiver sig ud på eventyr. Tiril’s mor, Theresa, fylder også en del hele vejen igennem, og er en kærlig og uundværlig karakter.

På trods af at en masse spørgsmål bliver besvaret, er der stadig en masse der mangler at blive opklaret. Både omkring Den Hellige Sols Ridderorden og om sønnen Dolg. Specielt han, er jeg spændt på at hører mere om, for han er noget helt for sig, med hans sorte mystiske dyreøjne og underlige stille væremåde.

Slutningen er meget dramatisk og brat, men utrolig spændende og ikke mindst nervepirrende. Det er tidspunkter som det, der gør det meget svært at vente på at det bliver den 4. April og den 6. bog Elverlys bliver udgivet. Margit Sandemo er en fantastisk forfatter, hun skriver super godt og formår virkelig at skrive bøger med så mange spændingsmomenter, at hendes bøger aldrig bliver kedelige eller langtrukne på trods af, at der er mange af slagsen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s