The People of Sparks af Jeanne DuPrau

Titel: The Poeple of Sparks
Forfatter: Jeanne DuPrau
Serie: Ember #2
Udgivet: Maj 2004
Forlag: Yearling
Sider: 338
Sprog: Engelsk

The People of Sparks fortsætter hvor The City of Ember sluttede. Lina og Doon har fundet vejen op fra undergrundensbyen Ember og er ankommet til den spændende nye verden oven over. Det varer ikke længe, før resten af indbyggerne i Ember følger efter. Emberne kommer forbi en by, hvor de bydes velkommen, fodres, og bliver givet steder at sove. Men byens ressourcer er begrænset, og det varer ikke længe, før vrede begynder at vokse mellem de to grupper. Når anonyme laver hærværk og skaber krig mellem beboerne i Sparks og folket fra Ember, er det op til Lina og Doon at finde ud af, hvem der står bag hærværket og hvorfor – før det er for sent.

The City of Ember tryllebandt mig med det samme. En by under jorden, hvor generationer har levet, uden at vide, at der er en verden fuld af liv lige oven over dem. En verden hvor der findes underlige ord som sol, himmel, vind, dyr og natur. Ting de aldrig har kendt til i den mørklagte by Ember. Lina og Doon fandt en vej ud af Ember, og jeg var spændt på at finde ud af hvordan de ville komme videre ved at leve uden for deres trygge lille by.

Jeg må indrømme, at denne bog ikke var nær så spændende som The City of Ember. Der sker desværre ikke nær så meget. Jeg er stadig fascineret af hele plottet, det er utrolig spændende. For folket oppe over Ember, lever som i gamle dage, og ‘gamle dage’ for dem, er dengang der fandtes elektricitet, biler og alt det vi tager for givet i dag. Jeg er rigtig glad for de budskaber og gode menneskelige værdier der dukker op gennem bogen. Dem synes jeg ikke man skal gå glip af; et eksempel er, at der kun bliver krig hvis man bliver ved med at hævne sig på hinanden.

Der er stadig masser af spændende spørgsmål man mangler at få svar på, og nye er dukket op, så jeg skal helt sikkert læse 3. og 4. bog i denne serie. Den er tankevækkende, fascinerende og lidt mystisk.

The City of Ember #1: The City of Ember er udkommet (Anmeldelse)
The City of Ember #3: The Prophet of Yonwood er udkommet
The City of Ember #4: The Diamond of Darkhold er udkommet

Reklamer

One thought on “The People of Sparks af Jeanne DuPrau

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s