The City of Ember af Jeanne DuPrau

Titel: The City of Ember
Forfatter: Jeanne DePrau
Serie: Ember #1
Udgivelsesdato: Maj 2004
Forlag: Yearling
Sider: 270
Sprog: Engelsk

Byen Ember blev bygget som et sidste tilflugtssted for den menneskelige race. To hundrede år senere begynder de store lamper der lyder hele byen op, at flimre. Når Lina finder en del af en gammel besked, er hun sikker på, at den har svaret på en hemmelighed, der kan redde byen. Lina og hendes ven Doon skal afkode meddelelsen, før lyset går ud i Ember for evigt! Denne fantastiske debut roman tilbyder forfriskende klar skrivestil og fascinerende, originale karakterer.  

Jeg faldt tilfældigt over The City of Ember Goodreads.com og da den lød god og kunne lånes på biblioteket, tænkte jeg; hvorfor ikke? Det endte ud med, at den faktisk var rigtig god. Den er lidt science fiction præget, uden det bliver for meget, og historien får virkelig en til, at tænke over hvor heldig man er. Beboerne i Ember har ikke en blå himmel som vi, de må ikke selv bestemme deres arbejde, de er ved at løbe tør for mad og lyspærer, så deres største bekymring er, hvad der skal ske når der snart ikke er flere, til at lyse deres by op. De kan ikke flygte fra byen, for når de prøver er det eneste de møder, mørke så sort som kul. Det er umuligt og byen begynder så småt at panikke.
Denne bog læste jeg stort set ud i et. Den er så fangende og spændende, at det er svært at slippe den igen. Lina og Doon er vores hovedpersoner, og da Lina finder en gammel seddel med en mystisk meddelse på, begynder de to, at danne håb om en vej ud af Ember. De finder hele tiden nye spor og som læser kan man sidde og gætte med i spænding. En meget anderledes og tankevækkende bog for både børn og voksne. Selvom bogen slutter tilfredsstillende, har den også rejst en masse spørgsmål hos læseren. Jeg er spændt på at se om næste bog i serien, The People of Sparks, er ligeså fantastisk og kan svare på de mange spørgsmål. Man kan kun håbe.
The City of Ember #2: The People of Sparks er udkommet (Anmeldelse)
The City of Ember #3: The Prophet of Yonwood er udkommet
The City of Ember #4: The Diamond of Darkhold er udkommet
Reklamer

2 thoughts on “The City of Ember af Jeanne DuPrau

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s