Last Sacrifice af Richelle Mead

Titel: Last Sacrifice
Forfatter: Richelle Mead
Serie: Vampire Academy #6
Udgivelsesdato: 7. december 2010
Forlag: Razorbill
Sider: 594
Sprog: Engelsk

Rose Hathaway har altid spillet efter hendes egne regler.
Hun brød loven da hun stak af fra fra St. Vladimir’s Akademiet med hendes bedste veninde, og sidste overlevende i Dragomir slægten, prinsesse Lissa.
Hun brød loven, da hun forelskede sig i hendes super lækre instruktør, Dimitri.
Og hun turde at trodse Moroi Dronningen Tatiana, risikerede sit liv og ry, for at beskytte generationer af damphir vogtere i fremtiden.

Nu har loven fanget Rose – for en kriminel handling hun ikke har begået. Hun er i fængsel for den værste lovovertrædelse nogensinde: mordet på en kongelig. Hun behøver hjælp fra både Dimitri og Adrian for at finde en person der kan redde Rose fra hendes henrettelse, og tvinge Moroi eliten til, at erkende en chokerende ny kandidat til tronen: Vasilisa Dragomir.

Men tiden i Rose’s liv er ved at rende ud. Rose ved at inderst inde, at de dødes verden vil have hende tilbage… og denne gang er der ingen vej tilbage. Det store spørgsmål er; når hele dit liv handler om at redde andre, hvem vil så redde dig?

Richelle Mead overrasker mig positivt gang på gang, med hendes bøger og måde at skrive på. Hun er en fantastisk forfatter, og formår at gøre sine personer så levende, at man føler de findes i virkeligheden. Jeg holder af hver og en, og da dette er den sidste bog i serie, vil jeg virkelig komme til at savne dem.

Alle Vampire Academy bøgerne er fantastisk gode, og denne bog var ingen undtagelse. Den er god hele vejen igennem, fyldt med action, kærlighed, intriger og endda humor. Jeg har både grinet højt, og trillet en tårer gennem denne bog. Især slutningen var følelsesladet, men jeg elskede den.

Har man ikke læst denne serie, så gør dig selv den tjeneste, at give den et forsøg. Jeg er ret sikker på, at de fleste vil kunne lide den. Vampire Academy, Frostbite, Shadow Kiss, Blood Promise, Spirit Bound og Last Sacrifice er mine absolutte yndlingsbøger.

Richelle Mead planlægger lige nu en spin-off serie til Vampire Academy. Den vil komme til at hedde ‘Bloodlines‘, og følge nogen af bipersonerne vi kender i forvejen i VA universet (F.eks. Alkemisten Sidney). Udkommer August 2011.

Vampyr Akademiet #1: Frygtens skole/Vampire Academy er udgivet (Anmeldelse)
Vampyr Akademiet #2: Bidende kulde/Frostbite er udgivet (Anmeldelse)
Vampyr Akademiet #3: Skyggekysset/Shadow Kiss er udgivet (Anmeldelse)
Vampire Academy #4: Blood Promise er udgivet (DK: titel endnu ikke offentliggjort) (Anmeldelse)
Vampire Academy #5: Spirit Bound er udgivet (Anmeldelse)

25 thoughts on “Last Sacrifice af Richelle Mead

 1. Bloodlines ❤ SÅ EXCITED efter at høre mere info om den nye serie. Forhåbentlig kommer der mere info op om den om ikke lang tid 😀

  Nope. Jeg ønsker mig den i julegave 😦 HVORFOR ER DER HELE 15 DAGE TIL JULEAFTEN? 😥

  • Jeg er også spændt på Bloodlines.. 🙂 Den bliver skrevet i tredjeperson, det bryder jeg mig ikke så meget om.. Men det skal ikke ødelægge det, håber den er god alligevel. 🙂

  • Ja, det har hun. Ville ønske den ikke skulle slutte her. Men glæder mig også til Bloodlines.. Håber virkelig den bliver lige så god. 🙂 Er også spændt på hvem det mere kommer til at handle om..

 2. Vi ved med sikkerhed, hvem en af personerne bliver, men jeg frygter lidt, at mange – der i blandt mig selv – har for står kærlighed til Rose og Dimitri, til at serien vil blive værdsat.

 3. Det bliver underligt tror jeg.. Det vil nok ødelægge mere af bogen at det er det, samtidig med at det ikke er Rose man følger længere.. Men jeg er spændt. God Yes.

 4. Den er helt smuk. 😀 Den skal jeg også læse på et tidspunkt. ^^

  Dejligt at du har givet Last Sacrifice højeste karakter. Så vil den nok næppe skuffe mig. 😀

 5. Jeg tør næsten ikke læse den sidste bog. Jeg er vildt bange for, at den ender dårligt eller åbent. 😦

  Hader de bøger, der ender åbent eller dårligt.. (Især, hvis det er sådan en god serie som den her :(((()

 6. VIL JEG MEGET GERNEEEEE :DDDD

  Hader du ikke også bare, hvis du har læst en mega god serie, og så ender den bare mega dårligt? 😦

  Forresten er den svær at læse på engelsk?
  overvejer det, da jeg ikke kan holde ud at vente? xD

  • Jo, jeg hader når en god serie, ender med en skod slutning. Det er næsten det værste der kan ske.

   Nej – Last Sacrifice har ikke en åben slutning, som giver en mavepine. Og ja, jeg elsker lykkelige slutninger! Men dermed ikke sagt, at det ender godt for alle parter der har medvirket i serien. Men efter min mening, har bogen en lykkelig slutning. Håber ikke det afsløre for meget..

   Jeg synes du skal prøve på engelsk. Den er ikke svær overhovedet og det drejer sig bare om tilvænning tror jeg. 🙂 Har du læst en bog på engelsk før? Før jeg gik i gang med Twilight på engelsk for nogle år siden, havde jeg kun læst på engelsk i folkeskolen, og lå sådan middel. Så det er bare om at komme i gang, for det forbedre også ens engelsk meget. 🙂

 7. Fedt, jeg har reserveret Blood Promise og er i kø som nummer 8 😦

  Jeg har ikke læst sådan en rigtig “bog” på engelsk nej.. Jeg ligger ret højt i engelsk altså på a-niveau..
  Jeg tror, at jeg vil prøve, da der stadig ikke er sat en dato til hvornår Blood Promise kommer på dansk -.-‘

  Tak for hjælpen 😀
  Køber du alle de bøger, du læser?

  • Nårh, men så kan du jo sagtens. 😉

   Træls, at der er så lang kø på biblio… Glæd dig til at læse Blood Promise, men forbered dig på at blive revet noget rundt med følelsesmæssigt. 😀 Og så må du nok hellere have Spirit Bound parat hurtigt bagefter. Hehe.

   Det var da så lidt. 🙂 Ja størstedelen af de bøger jeg læser køber jeg selv. Jeg låner også meget fra biblioteket, og så får jeg en sjælden gang anmeldereksemplar..

 8. Er lige blevet færdig med Last Sacrifice! Gid at serien ikke endte! Jeg blev ved med at læse de samme afsnit igen og igen, for at bogen ikke skulle slutte.
  Er helt vild med Rose og Dimitris kærlighed! 😀

  Jeg er glad for, at der er flere bøger i VA-serien end i Twilight-sagaen, så man får flere muligheder for at læse om kærlighedsforholdene.
  Nu hvor serien er slut, føler jeg mig helt tom indeni…
  Det gør egentlig ikke noget, at læse bøgerne på engelsk. Det er ikke voldsomt svært, og nogle af jokesne giver mere mening.
  Glæder mig rigtig meget til Bloodlines – selvom VA er noget helt for sig!
  Håber på at finde MIN Dimitri en dag 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s