Wintergirls af Laurie Halse Anderson

Titel: Wintergirls / Vinterpiger
Forfatter: Laurie Halse Anderson
Serie: Alenestående
Udgivet: 19 Marts 2009
Forlag: Pinguin books
Sider: 278
Sprog: Engelsk

Lia og Cassie var de bedste veninder, men nu er Cassie død. Lias mor har travlt med at redde andre mennesker og hendes far er på forretningsrejse. Jennifer, Lias stedmor prøver at hjælpe, men ved ikke, hvor slemt det i virkeligheden er, og stemmen i Lias hoved, minder hende konstant om at bevare kontrollen, forblive stærk og tabe sig mere. Hvis hun fortsætter sådan – tynd, tyndere, tyndest – vil hun måske helt forsvinde til sidst. En stærk og meget tankevækkende bog om den anoreksiramte og meget syge Lia. 

Jeg læste denne bog på under et døgn, for jeg kunne simpelthen ikke lægge den fra mig. Man er fanget i Lias verden, i hendes følelser omkring Cassies død, hendes splittede familie og hendes forvrængede syn på sig selv og sin krop. Det er som om at man er hende. Lias tanker og følelser er nemlig beskrevet virkelig godt, lidt poetisk, men stadigvæk til at forstå. Det er utroligt at forfatteren har kunne beskrive en anoreksi ramts tanker og følelser så præcist. Det er forfærdeligt at tænke på, at mange går igennem denne form for mareridt hver eneste dag.

Skrivemåden er lidt speciel, da der er overstregede ord og sætninger indimellem, blandt andet for at vise hvad hendes ægte behov er, og hvad hendes kontrol siger hun skal gøre. F.eks. det at hendes krop er sulten, men hendes tankegang siger at hun ikke skal spise, fordi hun ikke fortjener det osv.

En tragisk, lærerig og meget tankevækkende bog.

Bogen hedder på dansk “Vinterpiger”.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s