Blood Promise af Richelle Mead

Titel: Blood Promise
Forfatter: Richelle Mead
Serie: Vampire Academy #4
Udgivelsesdato: 26 August 2009
Forlag: Penguin books
Sider: 493
Sprog: Engelsk

Det seneste angreb på St. Vladimirs Akademi var det dødeligste nogensinde i skolens historie. Flere liv blev taget, både blandt Moroi studerende, lærere, og vogtere.

Og endnu værre, Strigoi tog nogle af sine ofre med sig… inklusiv Dimitri. Han ville hellere dø, end blive en af dem, og nu må Rose forlade sin bedste veninde, Lissa – hende hun har lovet sig selv at beskytte ligemeget hvad – og holde det løfte hun har lovet ham for lang tid siden.

Men med alting på spil, hvordan kan hun så få sig selv til at tilintetgøre den person hun elsker mest?

 OBS! Hvis man ikke har læst de foregående bøger til denne serie, kan der være spoilere i denne anmeldelse. 

Rose er rejst ud for at finde Dimitri. Han er blevet en af de onde Strigoi nu, og Rose vil slå ham ihjel, efter hans eget ønske, fra da han var Damphir. Hun tager på en rejse til Rusland og her møder hun Dimitris familie, som tager godt imod hende. Efter et par uger, beslutter hun sig for at rejse videre til en større by, i håb om at finde Dimitri. Sammen med andre Strigoi jægere, tager hun ud og leder, og har ikke meget held, indtil en dag han pludselig står lige foran hende…

Jeg har mange – og blandede følelser omkring denne bog. Den er meget anderledes end de andre. Jeg har lidt svært ved, at Dimitri er så hård og ondsindet som han er blevet som Strigoi, Det irritere mig, for jeg elsker han og Roses forhold i de forrige bøger. Det er utroligt hvor trist en bog kan gøre en; jeg har haft ondt i maven, og nærmest ikke haft lyst til at læse videre i bogen, netop pga. Roses sorg over Dimitri. Men det kan kun en god forfatter gøre ved en. Richelle Mead skriver så indlevende at man ikke kan lade være at føle den samme hjerteknusende sorg, som hovedpersonen Rose. Man skal dog ikke forvente særlig meget kærlighed i denne, som i de tidligere bøger, for det er der ikke så meget af, men lad det ikke afskrække, der sker stadig ting, der vil tage pusten fra dig. Kan kun sige; læs denne bog hvis du elskede de første 3 i serien!

Vampyr Akademiet #1: Frygtens skole/Vampire Academy er udgivet (Anmeldelse)
Vampyr Akademiet
#2: Bidende kulde/Frostbite er udgivet (Anmeldelse)
Vampyr Akademiet #3: Skyggekysset/Shadow Kiss er udgivet (Anmeldelse)
Vampire Academy #4: DK: titel endnu ikke offentliggjort
Vampire Academy #5: Spirit Bound er udgivet (Anmeldelse)
Vampire Academy #6: Last Sacrifice er udgivet (Anmeldelse)

16 thoughts on “Blood Promise af Richelle Mead

 1. Kan du ikke spørge en af forlagende om de ved noget om hvornår bogen udkommer på dansk, kan bare ikk vente mere!!!

  Hilsen, ( den store fan 😉 ) Lea

 2. Bogen er udgivet i 2009 og er ikke oversat til dansk, vil den blive oversat? og hvis ved du så hvornår den udkommer på dansk? Har nemlig ikke kunne finde ud af det nogen steder

 3. Hej alle 3! 🙂

  Tak for jeres beskeder.. Det er, som i nok ved, ikke blevet offentliggjort om ‘Blood Promise’ bliver oversat til dansk. Jeg har skrevet endnu en mail til forlaget her i sidste måned, men de har ikke svaret. Jeg skal nok skrive her, når jeg ved mere. Men krydse fingre!

  Vh. Sabine

 4. Hej Sabine ved du om vi kan gøre noget så bogen kommer ud på dansk? For vi har ventet virkelig længe på den bog 😦

 5. læste de tre første på en uge… hulkede over SkyggeKysset, og havde ondt i maven flere dage efter! har vi overhoved nogle ide om hvor lang tid, der går til den bliver oversat? måndeder, år?

 6. Er lige blevet færdig med bog 3. Jeg kunne næsten ikke læse de sidste sider fordi mine øjne var så slørede af tåre. Det er verdens mest søde og sørelige bog ever. kommer 4 ikke snart på dansk…. hvis den altså overhovdet kommer.

 7. Jeg er helt vild med den serie!!!! Men jeg et desværre ikke så god til at læse og forstå bøger på engelsk. Sabine, har du nogle idé om resten af bøgerne kommer på dansk? Og ellers, er de meget svære at læse på engelsk?

  • Nej. Desværre ser det ikke ud til at resten af bøgerne udkommer på dansk lige foreløbig. HVIS de gør, lover jeg at lave et ‘bog-nyt’ indlæg, hvor jeg informerer om det.
   Jeg synes personligt ikke at de er svære at læse på engelsk. Prøv dig frem. Lån evt. bogen på biblioteket (eller bibliotek.dk) på engelsk – så er ingen penge spildt. 🙂

   God læselyst,
   Sabine

 8. Hej Sabine!
  Har du hørt noget nyt om de 3 sidste bøger udkommer på dansk? Jeg har hørt at det er Gyldendal der har opkøbt borgens forlag. Så vi kan håbe at de vil udgive de sidste bøger.
  Hilsen lotte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s