If I Stay af Gayle Forman

 Titel: If I Stay
Forfatter: Gayle Forman
Serie: If I Stay #1
Udgivet: April 2009
Forlag: Speak
Sider: 242
Sprog: Engelsk

 
Det er ikke altid nemt at vælge

17-årige Mia synes i hvert fald, hun står over for nogle svære valg. Hvad skal hun lave, når hun er færdig med skolen? Er hun parat til at flytte langt væk til New York for at studere musik på det berømte Juillard College? Kan hun klare at bo så langt fra sin kæreste? Og fra sin familie og venner? Og hvis hun ikke vil flytte, hvad skal hun så?

Der er heldigvis stadig et halvt år, til Mia er færdig med skolen, så hun har endnu tid til at overveje, hvad hun vil. Men en morgen i februar, da Mia og hendes familie er ude at køre, sker der noget forfærdeligt. Noget, der er så stort og alvorligt, at Mia pludselig kun har et eneste valg tilbage. Et valg, der overskygger alle andre. Et valg, der handler om liv eller død.

Hvad ville du vælge, hvis det var dig?

Bogen tog mig et stykke tid at læse, da den ikke rigtig fangede mig fra starten. Måske havde jeg forventet meget mere af den, end den kunne leve op til.
Det er en meget rørende bog, hvor man følger Mia i sin tragiske tilstand. Man hører om hendes tanker og følelser omkring det svære valg, hun står overfor. Gennem bogen ser hun tilbage på en masse minder hun har haft med sin familie, hendes bedste veninde Kim, og hendes kæreste Adam, og man lærer dem ret godt at kende. Personerne, hendes mor, far og lillebror Teddy, er meget troværdige personer, og man kan ikke lade være at komme til at holde af dem. De minder Mia tænker tilbage på, har allesammen et lille budskab, og det kan jeg rigtig godt lide.

Alt i alt er det en sørgelig, men rigtig god bog, der giver en noget at tænke over. Man skal sætte pris på de mennesker man har omkring sig. Det er helt klart en bog der er værd at læse.

If I Stay #1: Hvis jeg bliver er udkommet (DK)
If I Stay #2: Where She Went er udkommet (Engelsk)

 

Reklamer

4 thoughts on “If I Stay af Gayle Forman

  1. Ha det må du 😉

    Okay. Det er det samme med mig. Biografier siger mig intet, vil meget hellere læse alt muligt andet.
    Lige nu læser jeg nok også mest paranormal romance, men kan godt lide at tage et break fra det med f.eks. Sophie Kinsella eller Marian Keyes.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s